grudzień16

Sos Sercowy

dodano: 16 grudnia 2009 przez tanika


Szybko się przygotowuję i fajnie smakuje,polecam serduszka kurczaka - można podawać z chlebem,ziemniaczkami  lub z kaszą:greczaną,jęczmienną,ryżem .Surówka lub ogórek jest jak najbardziej wskazany:-)Pyszne danie i sycące.

SKŁADNIKI:

50dag serduszek z kurczaka

1 kostka mięsna

pół cebulki 

2 łyżki mąki ziemniaczanej

sól i pieprz  

natka pietruszki 

PRZYGOTOWANIE: 

Serduszka dokładnie umyć,wyciąć "rureczki" zalać 1,5l wody,dodać kostke i gotować na małym ogniu,dodać po 15min. drobno pokrojoną cebulke - gotować jeszcze 20min,by serduszka były miękie.Mąke ziemniaczaną rozpuścić w odrobinie zimnej wody i wlać do seruszek - zagotować.Pokroić pietruszkę i podawać.Gotowo.

SMACZNEGO!!!


photo
Sos Sercowy: Podany z kaszą jęczmienną - pychota!!! Zdjęcie pochodzi z notki Sos Sercowy


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy