grudzień18

Tatar

dodano: 18 grudnia 2009 przez tanika


Tatar - przysmak mojego męża,rodziny  i przyjaciól,łatwo się przyrządza i jest bardzo smaczny,tylko trzeba skrupulatnie wybrać mięso,lepiej  w sprawdzonym sklepiku,bo od mięsa zależą walory smakowe i,oczywiście,nasze zdrowie!!!

SKŁADNIKI:

60 dag polędwicy wołowej 

2 łyżki oliwy z oliwek

4 żółtka

4 małe ogórki korniszone

1 duża cebula

Sól i pieprz,może być Magi

PRZYGOTOWANIE:

Mięso zmielić na maszynce, przez sitko o drobnych oczkach,dodać oliwę (jeśli nie lubicię można zastąpić olejem ryżowym lub innym) ,sól i pieprz do smaku(może być Magi,ale trocha rozrzedza farsz).Uformować cztery kulki,po środku zrobić wgłębienia i włożyć tam żółtka.Ogórek i cebulkę drobniutko posiekać.Na talerzyki położyć tatar ,cebulę i ogórek w równych częściach,można przybrać zileniną.Podaje się razem z chlebem - według smaku:białym,wekiem czy razowcem:-)Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Tatar - propozycja podania.: Taki tatar jest smaczniasty:-) Zdjęcie pochodzi z notki Tatar


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy