grudzień19

Pieczarki faszerowane

dodano: 19 grudnia 2009 przez tanika


Smakowita i szybka przystawka z pieczarek i tuńczyka,łatwa w przygotowaniu. Przy wyborze pieczarek należy zwrucić uwagę na to,by kapelusze były duże i symetryczne - łatwo będzie je nadziewać i pięknie będą się prezentować.

SKŁADNIKI:

70dag dużych pieczarek

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

1 jajko  

ser żółty w plasterkach (według uznania,ja daję Goude)

szczypiorek i natka

PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć,oddzielić czapeczki i zanurzyć je na 5min. do wzrządku - odcedzić.jajko ugotować na twardo.Przygotować farsz z tuńczyka w sosie własnym i jajka- dokładnie rozgnieść i wymieszać na jednolitą masę,można doprawić do smaku solą lub pieprzem.

Do każdej czapeczki nakładać farsz,posypać z góry szczypiorkiem i natką pietruszki,przykryć plasterkiem żółtego sera i zapiekać - w mikrofalówce (10min) lub w piekarniku - w temp.180C 15 min(by sie zarumieniły).Gotowe.

SMACZNEGO!!!


photo
Pieczarki faszerowane: Te są zapiekane w mikrofalówce - serek nie jest chrupiący,ale bardzo smaczne pieczareczki:-) Zdjęcie pochodzi z notki Pieczarki faszerowane


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
szalonakisia_1 19 grudnia 2009 szalonakisia_1 napisała:

dobre są pieczarki faszerowane


zgłoś
whisper2 19 grudnia 2009 whisper2 napisała:

dziękuję:) :) :) sporo czasu szukałam takich przepisów:) :) jeszcze raz dzięki:) :) :) :) :)


zgłoś
tanika 19 grudnia 2009 tanika napisała:

Prosze,Whisper2 :-)Życzę smacznego!Pieczarki są dobre,to prawda i szybkie w przyrządzaniu:-)