grudzień20

Kotlet z brzoskwiniami

dodano: 20 grudnia 2009 przez tanika


By odmienić smak tradycyjnego kotlecika i dodać mu świetnego aromatu połączyłam go z brzoskwinią - bardzo smaczny i taki...niecodzienny:-)Daję brzoskwinie z puszki,ale mogą też być świeże z odrobiną cukru brązowego.

SKŁADNIKI:

4 plastry kotleta wieprzowego

3 jajka

mąka i bułka do panierki

sól i pieprz do smaku

4 połówki brzoskwiń w syropie 

olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozbić delikatnie tłuczkiem,opruszuć solą i pieprzem,włożyć do woreczka fliowego i dać do lodówki na 20min.

Jajka roztrzepać ze szczyptą soli,przygotować w talerzykach mąke i bułke tartą.Brzoskwinie,każdą połówkę pokroić na pkasterki - piórka. 

 Kotlety wyjąć z lodówki, panierować i smażyć na oleju,gdy z jednej strony sie podsmażą,obrucić.Usmażoną stronę (górę kotleta) udekorować połówką brzoskwini i polać łyżką syropu,po 3 min,polać górę olejem z patelni parę razy,by brzoskwinie nabrały smaku i złotego koloru.Gotowe.

SMACZNEGO!!!


photo
Kotlet z brzoskwiniami: Można podawać sam kotlet lub z chlebem,ryżem albo ziemniaczkami - jest przepyszny i ma fajny słodkawy smak. Zdjęcie pochodzi z notki Kotlet z brzoskwiniami


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy