grudzień22

Bulion z kuleczkami wątróbkowymi

dodano: 22 grudnia 2009 przez tanika


Speciał mojego męża -  bulion z kuleczkami z wątróbki,bardo fajnie smakują.Wątróbkę wybierać według upodobań,moiże być drobiowa,wołowa lub wieprzowa.Mąż robi z drobiowej - warto spróbować!

SKŁADNIKI NA KULECZKI:

50 dag. smażonej wątróbki

1 jajko

tarta bułka

sól i pieprz 

PRZYGOTOWANIE:

Ugotować mięsny lub warzywny bulion - według uznania,dodać pokrojoną marchewkę.Podsmażoną wątróbkę zmiksować,dodać jajko,sól i pieprz do smaku,nastepnie dosypać tyle bułki tartej,by dało się kształtować kuleczki,wkładać odrazu do gotującego się bulionu(można też ugotować osobno,a potem prełożyć do bulionu) , zrobić kluseczki z dwóch jajek i 3 łyżek mąki - wlać do gotującego sie bulionu.Zagotować.Gotowe.

SMACZNEGO!!!


photo
Bulion z kuleczkami wątróbkowymi: Gotowy bulion Zdjęcie pochodzi z notki Bulion z kuleczkami wątróbkowymi


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy