grudzień25

Sledzie w sosie białym

dodano: 25 grudnia 2009 przez tanika


 

Śledzie są bardzo smaczne,zwłaszcza te zrobione w domu.Robię zawsze kilka rodzai śledzików - lubię łączyć różne smaki,raz na ostro,raz na słodko,a dziś mam ochotę na biłay sos...

SKŁADNIKI:

60 dag filetów sledzi (matiasy)

250 g śmietany 18% 

150 g majonezu 

 3 łyżki wina wytrawnego 

1 łyżeczka chrzanu przetartego 

1 cebula

 sól i pieprz 

PRZYGOTOWANIE:

Śledzie pokroić w kawałki lub paseczki. Śmietanę,majonez,chrzan i wino dać do naczynia,doprawić solą i pieprzem,według smaku - dokładnie wymieszać na jednolity sos.Cebulę pokroić w "piórka",można dodatkowo sparzyć,ale ja lubię chrupiącą:-).Układać warstwami śledz,cebla i sos,śledz,cebula i sos - do pojemnika z pokrywką.Wstawić na dobę do lodówki.Gotowe.

SMACZNEGO!!!

 


photo
Śledzie w sosie białym: Mają subtlny smak,cebulka i chrzan dodają ostrości. Zdjęcie pochodzi z notki Sledzie w sosie białym


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy