grudzień27

Filet kurczaka w płatkach kukurydzianych

dodano: 27 grudnia 2009 przez tanika


 

Moim ulubionym przysmakiem jest filet z kurczaka,ale też lubie go w panierce,często jednak zastepuję tradycyjną bułkę tartą - płatkami kukurydzianymi(Corn Flakes),nadają bardzo subtelnego smaku i są chrupiące.Płatki jednak szybko się przypalają,dla tego smaży się je na wolnym ogniu i krótko,filety się nadają,bo szybko sie smażą i są soczyste w środku.Radzę spróbować,pychota!

SKŁADNIKI:

2 filety z kurczaka

1 szklanka płatków kukurydzianych

2 jajka 

3 łyżki mąki

sól i pieprz  

olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Filety umyć i osuszyć,podzielić na kawałki(nie zbyt małe),delikatnie doprawić solą i pieprzem.Przygotować mąke,jajka roztrzepać,płatki kukurydziane dać do woreczka foliowego i ugniatać na blacie,by trocha je rozdrobnić.Filety zanurzać w mące,w jajku i w płatkach,by sie pokryły dokładnie panierką - smażyć na rozgrzanej patelni,na wolnym ogniu na złocisty kolor.Odrazu podawać samez pomidorem, lub z garnirem z ziemniaków.Gotowe!


photo
Filety z kurczaka w płatkach kukurydzianych: Ja podaję z pomidorem,kalafiorem i keczupem,ale też smakuja z ziemniakami:-) Zdjęcie pochodzi z notki Filet kurczaka w płatkach kukurydzianych


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy