grudzień27

Śledzie w sosie musztardowym

dodano: 27 grudnia 2009 przez tanika


Takie śledziki są ostre,ale jednocześnie mają słodkawy smak - połączenie oryginalnego słodko - ostrego smaku osiąga się dzieki musztardzie i midu.Ja uwielbiam ostre przyprawy,wiec przyrządzam też takie śledziki,ale domownicy i znajomi też z miłą chęcią się częstują:-)Musztardę można dobierać według uznania,ja stosuję Rosyjską z Kamisa .

SKŁADNIKI:

50 dag filetów śledzia (matiasy)

1 cebula

3 łyżki musztardy Rosyjskiej

2 łyżki miodu(można zastąpić cukrem brązowym)

2 łyżki octu winnego

pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Filety umyć i pokroić na kawałki lub paseczki,cebule pokroić w cieniutkie plasterki (można sparzyć wrzątkiem,będzie mięka).Musztardę,miód(lub cukier brązowy) i ocet wymieszać,doprawić pieprzem i odstawić na 10min.

Układać warstwami:śledz,cebula posmarować sosem,śledz,cebula i polać sosem.Odstawić do lodówki na dobę.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Sledzie w sosie musztardowym: Podaje razem z cebulką i sosem Zdjęcie pochodzi z notki Śledzie w sosie musztardowym


Dodaj do:


Komentarze moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy