grudzień27

Zupa z cukinią i tortellini

dodano: 27 grudnia 2009 przez tanika


Smaczna i lekka zupa,zwłaszcza po świątecznym bogatym meniu,smakuję wyśmienicie :-)Tortellini można dodawać według uznania:z serem,z szynką czy grzybami,ja dodaję z grzybami lub miesem.Cukinia ma być świeża,ale można dodać też mrożoną.

SKŁADNIKI:  

2 małe cukinie (20-25cm.)

12,5 dag tortellini (pół op.250g)

1 szklanka groszku mrożonego lub z puszki

2 marchewki

2 ziemniaczki 

1 bulionetka wołowa

sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Zagotować 3litry wody,dodać bulionetkę,wrzucić pokrojony w kosteczkę ziemniak,marchewke i groszek mrożony (jeśli z puszk, to dodać pod koniec gotowania 10min.).Gotować 15min.dodać pokrojoną w ćwiartki cukinie i tortellini - gotować na wolnym ogniu 15min.Doprawić solą i pieprzem według uznania,dodać natkę pietruszki lub koperek.Gotowe!

SMACZNEGO!!!

 


photo
Zupa z cukinią i tortellini: Mozna dodać natkę pietruszki lub koperek,lub podawać "czysta":-) Zdjęcie pochodzi z notki Zupa z cukinią i tortellini


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy