styczeń4

Jajka gotowane w "koszulkach"

dodano: 4 stycznia 2010 przez tanika


Wyśmienite jajka,które się gotuje w wodzie z odrobiną octu - szybko są ugotowane i nie potrzebują przypraw,podane z łyżką majonezu i papryczką lub ogórkiem i kromeczką - zdrowa, pyszna i piękna potrawa:-)

SKŁADNIKI:

2 jajka

1/2 l wody

2 łyżki octu 10%

 

PRZYGOTOWANIE:

 Wodę zagotować i gdy sie gotuję dodać ocet.Jajka po jednym wybić najpierw na miseczke,potem delikatnie włożyć do gotującej się wody z octem,by żółtko zostało nieuszkodzone.

 Gotować 4-8min.Ja lubie półpłynne(jak na zdjęciu) - gotuję 6min.,na rzadsze - 4min.,na twarde - 8min.Podawać z majonezem lub jogórtem i warzywami,kromką pieczywa.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Jajko gotowane w "koszulcę": Pyszne i bardzo szybkie danie :-) Zdjęcie pochodzi z notki Jajka gotowane w "koszulkach"


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Konto usunięte 5 stycznia 2010 Konto usunięte napisała:

mój mąż takie lubi :o) mniam


zgłoś
tanika 5 stycznia 2010 tanika napisała:

Ja też:-)