styczeń12

Pierś kurczaka w serowym kożuszku

dodano: 12 stycznia 2010 przez tanika


 Pyszny kotlecik który uwielbiamy - jeszt bardzo smaczny i szybko sie go przyrządza!Ser do panierki wybieram z twardych rodzajów (np.emmenthal) - nie rozpuszcza się pod czas smażenia i jest chrupiący.Delikatny ziolowy smak miesa z chrupiącą,serową  panierką - palce lizać!!! :-)

SKŁADNIKI:

2 pierśi z kurczaka  

2 jajka

grść świeżych ziół (szczypiorek,koperek,bazylia,natka pietruszki)

4 łyżki bułki tartej 

150 g twardego sera żótego  

sół i pieprz

olej do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE:

 Mięso umyć,osuszyć,delikatnie rozbić tłuczkiem,opruszyc solą i pieprzem - włożyć do lodówki na 10min.

 Jajka roztrzepać,dodać drobno pokrojone zioła - wymieszać.

 Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,wymieszać z bułką tartą.

 Piersi kurczaka zanyrzyć do jajka,nastepnie do panierki serowej,powturzyć czynność (kożuszek będzie grubszy) - kłaść na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju - smażyc na złoty kolor(po ok.5 min.z każdej strony),odrazu podawać.Gotowe!

 

 


photo
Pierś kurczaka w serowym kożuszku: Smakowity i chrupiący złoty kotlecik :-) Zdjęcie pochodzi z notki Pierś kurczaka w serowym kożuszku


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy