styczeń13

Fritata ziołowa

dodano: 13 stycznia 2010 przez tanika


 Pyszne danie na śniadanie - znakomicie smakuję i łatwo się przygotowuję!Polecam :-)

SKŁADNIKI:

4 jajka

1/2 cebuli

garśc siekanych ziół(pietruszki,koperku,bazylii,szczypiorku)

35 ml mleka  

2 łyżki masła

garśc startego parmezanu

3 łyżki bułki tartej

sół i pieprz

 

 

PRZYGOTOWANIE:

 Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę,na rozgrzanej patelni rozpuścić masło,zeszklić cebulkę.Jajka ubić,doprawić solą i pieprzem,dodać posiekane zioła - wymieszać.Masę wylać na usmażoną cebulkę i odrazu dokladnie wymieszać,smażyć na malutkim ogniu,aż masa się zetnie.

  Włączyć w piekarniku grzanię z góry (150 C) lub grill.Fritatę posypać bułką tartą i parmezanem - zapiekać na złoty kolor.Upieczoną i wystudzoną fritatę pokroić na kawałki,paski lub trójkąty,podawać skropioną sokiem z cytryny i oliwa.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Fritata ziołowa: Podaję z sokiem z cytryny - pyszna !!! Zdjęcie pochodzi z notki Fritata ziołowa


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy