styczeń26

Domowe Czipsy Banaowe

dodano: 26 stycznia 2010 przez tanika


  Wspaniała przekąska dla amatorów chrupania,takich jak ja:-)Smacze czipsy,które przyrządzam ze świeżych bananów,można oczywiścię,kupić w sklepie,ale odbiegają oni swoim smakiem od domowych - smaczne,zdrowe,bez konserwantów i barwników!Polecam:-)

SKŁADNIKI:

4 duże banany

olej do smarowania ryżowy lub kokosowy

szczypta soli

 

PRZYGOTOWANIE:

 Banany obrać ze skóry i pokroić na plasterki o grubości 1cm.Delikatnie posolići.W tym czasie nagrzać piekarnik do temp.200C.Blaszkę wyłożyć pergaminem i wyłożyć na niego banany,wczesniej każdy plasterek smarować olejem,odstępować jeden od drugiego,by sie nie posklejały,piec 20 min. - by były chrupiące.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Domowe Czipsy Bananowe: Pyszna i czrupiąca przekąska:-) Zdjęcie pochodzi z notki Domowe Czipsy Banaowe


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy