luty1

Udka Kurczaka z Borówkami

dodano: 1 lutego 2010 przez tanika


 Bardzo dobry smak i ciekawe połączenie mięsa kurzaka z niesłodzonym dżemem borówkowym,daje delikatny posmak i słodycz jagód,można też samemu przyrządzić dżem z mrożonych lub świeżycz borówek,ze szczyptą cukru pogotować 5min.wyłożyć na mięso - pychota!!!!Bardzo szybko się przyrządza,a smakuję wspaniale - polecam,napewno zasmakuję!

SKŁADNIKI:

4 udka (ćwiartki) kurczaka

4 łyżki dżemu niesłodzonego  z borówek 

olej do pieczenia

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Udka umyć i osuszyć,natrzeć solą i pieprzem.Piekarnik nagrzać do temp. 200 C,udka posmarować olejem - piec na złoty kolor ,ok 30min.

 Upieczone udka posmarować dżemem i zostawić jeszcze na 5 min.w piekarniku - odrazu podawać.Jeśli są mrożone borówki,to warto zrobić dżem z rozmrożonych owoców i szczypty cukru,zagotować i wyłożyć na mięso - o wiele śmaczniejsze!!!Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Udka Kurczaka z Borówkami: Tak wygląda do podania - pyszne i piekne:-) Zdjęcie pochodzi z notki Udka Kurczaka z Borówkami


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
April211 1 lutego 2010 April211 napisała:

ale smakolyk


zgłoś
tanika 2 lutego 2010 tanika napisała:

Tak April, jest naprawde pyszne:-)


zgłoś
klaudus 3 lutego 2010 klaudus napisała:

brzmi i wygląda apetycznie;]


zgłoś
tanika 4 lutego 2010 tanika napisała:

Takie jest naprawdę :-)