luty3

Kapuśniaczek na Wędzoncę

dodano: 3 lutego 2010 przez tanika


  Pyszny kapuśniaczek i bardzo sytny,przyrządzony na wędzonym boczku lub żeberkach - jest aromatyczny,smaczna zupka,dla wielbicieli kwasnych smaków,jak ja:-)

SKŁADNIKI:

3 żeberka wędzone lub kawałek boczku

300 g kapusty kiszonej

3 ziemniaki

2 marchewki

3 łyżki kaszy jęczmiennej

1 kostka bulonowa

sól i pieprz 

 

PRZYGOTOWANIE:

 Zagotować ok.3 litrów wody,dodać kostkę bulionową,włożyć żeberka lub boczek ,obrane i pokrojone ziemniaczki i marchewke - gotować 15min.Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą,dodać do wywaru,kapuste pokroić,dodać do reszty   -  gotować jeszcze 20min.Doprawić solą,pieprzem i odrazu podawać kapuśniaczek z kawałkiem mięska,udekorować na talerzach natką pietruszki.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Kapuśniaczek na wędzoncę: Taki kapuśniaczek jest smaczny i aromatyczny! Zdjęcie pochodzi z notki Kapuśniaczek na Wędzoncę


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
szalonakisia_1 3 lutego 2010 szalonakisia_1 napisała:

dobry kapuśniaczek domowy


zgłoś
Konto usunięte 3 lutego 2010 Konto usunięte napisała:

chyba jutro u mnie będzie kapuśniak ;)


zgłoś
tanika 3 lutego 2010 tanika napisała:

Smacznego,kochani:-)