Pyszny kapuśniaczek i bardzo sytny,przyrządzony na wędzonym boczku lub żeberkach - jest aromatyczny,smaczna zupka,dla wielbicieli kwasnych smaków,jak ja:-)
SKŁADNIKI:
3 żeberka wędzone lub kawałek boczku
300 g kapusty kiszonej
3 ziemniaki
2 marchewki
3 łyżki kaszy jęczmiennej
1 kostka bulonowa
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Zagotować ok.3 litrów wody,dodać kostkę bulionową,włożyć żeberka lub boczek ,obrane i pokrojone ziemniaczki i marchewke - gotować 15min.Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą,dodać do wywaru,kapuste pokroić,dodać do reszty - gotować jeszcze 20min.Doprawić solą,pieprzem i odrazu podawać kapuśniaczek z kawałkiem mięska,udekorować na talerzach natką pietruszki.Gotowe!
SMACZNEGO!!!
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto
Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto
Śledź bloga: RSS Dodaj do ulubionych blogów
dobry kapuśniaczek domowy