luty4

Makaron z Boczkiem i Twarogiem

dodano: 4 lutego 2010 przez tanika


 Taki makaron przygotujecię w pare minut,smakuję wyśmienicie i jest sycące danie.Makaron lepiej dobierać gruby:rurki,kokardki lub świderki.Boczek można zstapić chudym mięsem,ale wtedy będzie całość dość sucha,więc lepiej jdnak dawać boczek - świetnie się komponuję i smakuje!

SKŁADNIKI:

400 g makaronu

350 g boczku surowego lub wędzonego

1 duża cebula

250 g serka twarogowego 

olej do smażenia

sól i pieprz 

 

PRZYGOTOWANIE:

 Makaron ugotowac w osolonej wodzię,według wskazówek na opakowaniu. 

  Boczek surowy umyć ,osuszyć pokroić w drobną kosteczkę,podsmażyc na odrobinię oleju,na złoty kolor ok.15min,wędzony - pokroić i obsmażyć 5min.Cebulę obrać,pokroić w piórka,dodać do boczku i poddusić całość 5min.Doprawić solą i pieprzem.

 Makaron odcedzić,włożyć do garnka,dodać boczek z cebulką i powstałym sosem - dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerze porcje makarony z boczkiem,posypać pokruszonym drobno twarogiem,doprawić do smaku solą i pieprzem.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Makaron z Boczkiem i Twarogiem: Takie jedzenie jest pyszne :-) Zdjęcie pochodzi z notki Makaron z Boczkiem i Twarogiem


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Konto usunięte 4 lutego 2010 Konto usunięte napisała:

wygląda pysznie, pewnie też tak smakuje.


zgłoś
tanika 4 lutego 2010 tanika napisała:

Racja:-)Smakuje jeszcze lepiej jak wygląda:-)