luty4

Mleczna Zupa z Lanym Ciastem

dodano: 4 lutego 2010 przez tanika


 

  Ulubiona zupka moich dzieci i...męża:-)Wspaniale przyrządza lane ciasto - ma być o konsystencji gęstej śmietany,wtedy najlepiej sie je "wlewa" i jest smaczne i miękie!

SKŁADNIKI:

1 litr mleka

250 g mąki

3 jajka  

1 łyżeczka cukru waniliowego

szczypta soli 

cukier do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

  Przygotować ciasto lanę - mąkę wsypać do kubka,dodać jajka i energicznie mieszając doprowadzić do jednolitej konsystencji(gęstej śmietany),odstawić na chwilę.

 Mleko zagotować ze szczyptą soli.Gdy zaczynie się gotować,powoli wlewać, cięką strużką lub za pomocą widelca ,ciasto,w zależności od tego, jakiej grubości wlewa sie ciasto,będziemy mieć cieniutkie lub grubsze kluseczki.Pogotować 3 - 5min.,wsypać cukier waniliowy,doprawić do smaku cukrem,dzieciom dodaję jeszcze łyżeczkę masełka,odrazu podawać.Gotowe!

SMACZNEGO!!!

 

 


photo
Mleczna Zupka z Lanym Ciastem: Smaczna zupka na sniadanko i na obiadek,dla dorosłych i dzieciaczków :-) Zdjęcie pochodzi z notki Mleczna Zupa z Lanym Ciastem


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy