luty10

Szynka Nadziewana

dodano: 10 lutego 2010 przez tanika


 

 Pyszna przystawka z szynki nadziewanej białym i różowym serkiem.Smaczne i delikatnie ostre danie podajemy z pieczywem i pieczarkami lub oliwkami.

SKŁADNIKI:

200 g szynki w plasterkach

250 g twarogu

2 ząbki czosnku 

2 łyżki śmietany gestej

3 łyżeczki zakwasu z buraków

2 łyżeczki chrzanu

pieczarki lub oliwki

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Twarożek zmiksować ze śmietaną na gładką masę,doprawić solą i pieprzem.Połowe masy odebrać do naczynia,do pozostałej dodać zakwas buraczany(można dodać wiecej jak w przepisie,będzie kolor intensywniejszy) i chrzan - zmiksować.

 Do białego twarożku dodać zmiażdzony czosnek (można dodać też posiekane żioła) i dokładnie wymieszać.

 Plasterki szynki smarować białym i różowym nadzieniem zwijając w rureczki,układać na talerzu,posypać oliwkami lub pieczarkami,ziołami - podawać z ulubionym pieczywem.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Szynka Nadziewana: Z białym i różowym nadzieniem Zdjęcie pochodzi z notki Szynka Nadziewana


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy