luty14

Soczyste Żeberka z Chlebowymi Serduszkami

dodano: 14 lutego 2010 przez tanika


  Zeberka wspaniale smakują w różnych wercjach,dziś przepis na musztardowo - miodowe,plus,serduszka z chleba,jak to na Walentynki :-)

SKŁADNIKI:

800 g żeberek

2 łyżki oleju 

1 szklanka soku pomidorowego

3 łyżeczki musztardy Rosyjskiej

3 łyżeczki płynnego miodu  

4 łyżki czerwonego wina 

3-4 kromki białego pieczywa

kechup do posmarowania

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Żeberka umyć,osuszyć i pociąć na plastry (w każdym ma być kośc),opruszyć solą i pieprzem,wyłożyć do rynnika na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor,obracając czas od czasu.

 Do podsmażonych żeberek wlać sok pomidorowy,przykryć pokrywką i dusic na małym ogniu,do miękośći,ok 25-40min.

 Musztardę wymieszać dokładnie z miodem i winem,polać mięso i podusić jeszcze 5-10min na malutkim ogniu,mieszając.

 Z pieczywa powykrawać serduszka,foremką do ciasteczek,posmarować je kechupem. 

 Na talerze rozłożyć porcjami żeberka,położyć serduszka i udekorować zieleniną - odrazu podawać.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Sczyste Żeberka z Chlebowymi Serduszkami: Tak podaję - smakowite:-) Zdjęcie pochodzi z notki Soczyste Żeberka z Chlebowymi Serduszkami


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy