luty16

Buraczki na Ostro

dodano: 16 lutego 2010 przez tanika


 Świetny dodatek do mięs i do ziemniaków,smakują wysmienicie i  łatwo je przyrzadzić,w lodówce,w szczelnym naczyniu lub słoiku mogą się przechowywać nawet miesiąc. 

SKŁADNIKI: 

1 duży burak czerwony 

4 łyżki jogurtu 

1 łyżka majonezu 

2 łyżeczki sproszkowanego imbiru  

1 łyżeczka soku z cytryny 

3 ząbki czosnku

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Burak umyć i ugotować w skórce,ostudzić,obrać i zetrzeć drobniutko na tarcę.

 Jogurt wymieszać z majonezem,sokiem z cytryny,imbirem i zmiażdżonym czosnkiem,doprawić solą i pieprzem - wymieszać dokładnie na jednolity sos,wylać do buraczka,wymieszać i schłodzć.Gotowe!

SMACZNEGO!!!

 

 


photo
Buraczki na ostro: Gotowe,są pyszne:-) Zdjęcie pochodzi z notki Buraczki na Ostro


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy