luty16

Dewolaj

dodano: 16 lutego 2010 przez tanika


 Klasyczny dewolaj z masłem w środku - pyszny i bardzo aromatyczny:-)

SKŁADNIKI:

4 kotlety wieprzowe

50 g masła 

2 jajka

bułka tarta 

mąka do panierki

olej do smażenia

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Kotlety rozklepać,by były ciękie,opruszyć solą i pieprzem,włożyć do lodówki na 30min.

 Masło zamrozić,by było bardzo twarde,podzielić na cztery części.

 Do każdego kotleta szczelnie zawinąć kawałek zamrożonego masła ukrojonego w słupek,by nigdzie nie było szczelinki,bo wycieknie masełko!.Opanierować w mące,potem w jajku i ułce tartej - smażyć na głębokim oleju,mocno rozgrzanym!Odrazu podawać,z pieczywem lub ziemniakami.Gotowe!

SMACZNEGO!!!

 


photo
Dewolaj: Tu rozkrojony. Zdjęcie pochodzi z notki Dewolaj


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
whisper2 16 lutego 2010 whisper2 napisała:

pysznie wygląda:)


zgłoś
tanika 16 lutego 2010 tanika napisała:

Ma wspaniały smak i łatwo go pzryrządza się:-)


Pokaż pozostałe komentarze 1 ›
zgłoś
tanika 18 lutego 2010 tanika napisała:

Swietny pomysł!Z ziołami będzie bardziej aromatyczny!Wspaniały blog Pani prowadzi,tylko nie moge się zalogować na nim,jakiś błąd chyba,więc komentarzy też nie zostają:-(Ale pyszny!!!Pozdrawiam:-)


zgłoś
milady10 24 listopada 2010 milady10 napisała:

gratuluję smacznie wygladają