luty17

Kolorowe Koreczki Śledziowe

dodano: 17 lutego 2010 przez tanika


 Dziś jest Środa Popielcowa - zaczyna sie wielki post,dzisiaj więc będą dania z ryb i owoców morza,Koreczki śledziowe są pyszne,syconce  i pięknie wyglądają,zajadają się nimi nawet moje łasuchy:-)

SKŁADNIKI:

150 -200 g filetów śledziowych

1 pomidor

1/2 ogórka

50g sera pleśniiowego Brie

3- 4 liście sałaty

natka pietruszki

 

PRZYGOTOWANIE:

  Filety pociąć w wąskie i długie paski(łatwo się zawijają).Pomidor umyć,ogórek obrać ze skórki - pokroić w słupki,Brie na drobne plastry i w słupki.Na każdy śledziowy płat dawać po słupku pomidora,ogórka i sera,ciasno zawijać w koreczki i ustawiać na talerzu wyścielonym sałata.Skropić z góry sokiem limonki,posypać posiekaną natką pietruszki.Podawac z pieczywem lub grzankami.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Kolorowe koreczki śledziowe: Tak podaję gotowe koreczki:-) Zdjęcie pochodzi z notki Kolorowe Koreczki Śledziowe


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Konto usunięte 17 lutego 2010 Konto usunięte napisała:

o jaaa!! uwielbiam śledzie! :)) wygląda smacznie


zgłoś
whisper2 17 lutego 2010 whisper2 napisała:

ja też uwielbiam:)


Pokaż pozostałe komentarze 1 ›
zgłoś
rakastan 17 lutego 2010 rakastan napisała:

Które śledzie do tych koreczków będą lepsze solone czy marynowane?


zgłoś
tanika 18 lutego 2010 tanika napisała:

Ja kupuję marynowane,bo nie trzeba je wcześniej moczyć,tylko odrazy zawijam w koreczki,ale słone też się nadaja :-)