luty19

Jabłkowe Racuszki z Sosem Waniliowym

dodano: 19 lutego 2010 przez tanika


 Wspaniały sposób na śniadanie,bo jest smaczne,szybko się przyrządza i jest słodkie:-)Dzieci za racuchami przepadają,a smak kwaśnego jabłka załamie waniliowy,słodki sos:-)

SKŁADNIKI:

1 jajko

1 szklanka mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 szklanka kefiru

2 jabłka

4 łyżki śmietany 18%

3 łyżki cukru

1 łyżka cukru waniliowego

olej do smażenia

szczypta soli i cukru

 

PRZYGOTOWANIE:

 Jajko,mąkę,proszek do pieczenia i kefir dokładnie wymieszać łyżką,na jednolitą masę,dodać szczyptę soli i cukru - wymieszać  i wstawić do lodówki na 10min. 

 Smietanę wymieszać z 3 łyżkami cukru,dodać wanilię i ciągle mieszając (by śmietanka nie zwarzyła się) zagotowac,pogotować 3min.,by sos zgęstniał.

 Jabłka obrać ze skórki,zetrzeć na tarcę o grubych oczkach - dodać do ciasta,dokładnie połączyć wszystkie składniki,usmażyć racuszki, na oleju,na złoty kolor.Wykładać na papierowy ręcznik,by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 

 Racuszki ułożyć na talerze porcjami,polać aksamitnym,waniliowym sosem i odrazu podawac.Gotowe!

SMACZNEGO!!!

 


photo
Jabłkowe racuchy z sosem waniliowym,: Gotowe do podania - pyszniaste!!! Zdjęcie pochodzi z notki Jabłkowe Racuszki z Sosem Waniliowym


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
whisper2 19 lutego 2010 whisper2 napisała:

aż mi ślinka pociekła:) :) mniam:)


zgłoś
tanika 19 lutego 2010 tanika napisała:

Smacznego Whisper:-)