luty19

Pierogi z Mięsnym Farszem

dodano: 19 lutego 2010 przez tanika


 Te pierogi świetnie smakują z podsmażoną cebulką i masełkiem,lub z boczkiem,tak jada je mój mąż.Mają bardzo delikatne ciasto i smakują rewelacyjnie,jak odrazu ugotowane,tak i te,potem podsmażane na oleju,mają wtedy wspaniałą chrupiącą skórkę :-)

SKŁADNIKI:

1 podwójna pierś kurczaka

200 g mięsa wieprzowego

200 g wątróbek drobiowych

1 cebula

4 łyżki oleju

2 szklanki mąki

1 jajko

1/2 szklanki wody gazowanej

sól i pieprz

podsmażona cebulka lub boczek na omaste

 

PRZYGOTOWANIE:

 Pierś i wieprzowinę ugotować  z odrobina soli.Wątróbkę podsmażyć z cebulką na oleju - wszystko zmielić na drobny,kleisty  farsz ,doprawić solą i pieprzem do smaku i włożyć do lodówki.

 Mąkę przesiać na stolnice,zrobić wgłębienie po środku,wbić jajka,posolić po bokach,włewać stopniowo wodę i zagnieść sprężyste ciasto,rozwałkować go na grubośc ok 0,3cm,wykrawać,górą szklanki,krążki,na każdy nakładać mięsny farsz,dokładnie zlepić brzegi.

 Zagotować osoloną wodę,wrzucać porcję pierogów na wrząteki gotować 3-5min. na wolnym ogniuPodawać z usmażona na masełku cebulką lub boczkiem.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Pierogi z mięsnym farszem: Ja uwielbiam świeżo ugotowane z cebulką :-) Zdjęcie pochodzi z notki Pierogi z Mięsnym Farszem


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy