luty20

Zapiekane Kanapki

dodano: 20 lutego 2010 przez tanika


 

 Uwielbiam takie kanapki,poniewarz świetne są jako ciepłe śniadanko i wspaniale smakują.Dla siebię przyrządzam z pleśniowym serem,oliwkami i salami - uwielbiam ten smak!Dla dzieci,natomiast,z kiełbaską lisiecką i żółtym serkiem,mężowi dodaję jeszcze cebulę - podane na warzywach w mig znikaja z talerza,warzywa też:-)

SKŁADNIKI:

1/2 bagietki wiejskiej

8 plasterków pleśniowego sera 

8 plasterków żółtego sera

100 g kiełbasy szynkowej

80 g salami

6 oliwek

1 malutka cebulka 

3-6  liści sałaty

1/2 papryki

4 rzodkiewki 

masełko do smarowania

 

PRZYGOTOWANIE: 

Bagietkę przeciąć na pół,każdą częsć rozkroić na dwie kropmki - w sumię cztery kanapki.Każdą kromkę posmarować masełkiem.Salami i kiełbaskę pokroić w cieńkie  plasterki.Oliwki pokroić w plasterki też.

 Na dwie kromki wyłożyć salami,posypać plasterkami oliwek i przykryć pleśniowym serkiem.Na dwie następne wyłozyć kiełbasę szynkową,posypać cebulką i przykryć żółtym serkiem.Kanapki wstawić do mikrofalówki na 5min. lub podpiec w piekarniku przy temp.180C - na złoty kolor.

 Talerze wyłożyć sałatą,przybrać umytą i oczyszczoną papryką pokrojona w słupki,dodać pokrojona w palsterki rzodkiewke,odrazu podawać.Gotowe!

 SMACZNEGO!!!

 


photo
Zapiekane Kanapki: Jedna z salami,oliwkami i pleśniakiem,druga z szynkową kiełbasą ,cebulą i serem żółtym - pyszności :-) Zdjęcie pochodzi z notki Zapiekane Kanapki


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy