luty22

Budyniowe Esy Floresy

dodano: 22 lutego 2010 przez tanika


 Domowy budyń jest przepyszny,smakuje bardzo dzieciom i dorosłym też;-)Ja przygotowuję dwokolorowy i mieszam go w finezyjne esy floresy,ładnie się prezentuję,a dzieci zajadają się domowym smacznym deserem!

SKŁADNIKI:

500ml mleka

200 g cukru

1 łyżka mąki pszennej

2 łyżki mąki ziemniaczanej

2 łyżeczki masła

2 łyżeczki cukru waniliowego

2 łyżeczki kakao w proszku

czekoladowa posypka

 

PRZYGOTOWANIE:

 100ml zimnego mleka odlać,pozostałe wymieszać z maką pszenną,by nie było grudek,dodać cukier i masło - zagotować,ciągle mieszając.W zimnym mleku rozpuscić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się budyniu,pogotować jeszcze 2min.Połowe masy odlać do innego naczynia,dodać cukier waniliowy i dokładnie wymieszać,by sie rozpuścił.Do pozostałej częsci wsypać kakao i zagotować,dokładnie mieszając.

 Budyń,naprzemian,wlewać łyżką do przezroczystyk szklaneczek,tak by tworzyły się białe i czarne warstewki,nastepnie długim patyczkiem do szaszłyków  ruszać w górę i dół tuż przy ściankach,tworzymy własne "dzieła sztuki" :-)Posypać czekoladową posypką i odstawić do schłodzenia.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Budyniowe esy floresy: Gotowy budyń schłodzić i podawać .Pychota!!! Zdjęcie pochodzi z notki Budyniowe Esy Floresy


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy