luty25

Parówki w Cieścię Francuskim

dodano: 25 lutego 2010 przez tanika


 Wspaniałe danie na śniadanie!Szybko sie przyrządza i są bardzo smaczne,nasionka slonecznika cudownie chrupiące,miękie ciasto,żółty serek  i smaczna paróweczka!

SKŁADNIKI:

1 opak. ciasta francuskiego

4-6 parówek cielęcych

4-6 plasterków sera żółtego

nasiona słonecznika

1 żółtko

 

 

PRZYGOTOWANIE:

 Ciasto pokroić na kwadraty (ok.17x17).Każdą parówkę obrać ze skórki,owinąć plasterkiem sera żółtego,następnie ciastem francuskim,zaczynając od rogu.Piekarnik nagrzać na 180C,parówki  w cieścię ułożyć na blaszcę wyłożonej papierem pergaminowym,piec 10min.,wyjąć z piekarnika,posmarować góry rozmąconym żółtkiem i posypać słonecznikiem,piec jeszcze 5-7min.Na złoty kolor(jeśli zbyt szybko przypiekają się,żmniejszyc temp. na 160C).Odrazu podawać,z ulubionymi warzywami.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Parówki w cieścię francuskim: Gotowe do podania,uwielbiam je i dzieci też:-) Zdjęcie pochodzi z notki Parówki w Cieścię Francuskim


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Karolina Paryz 24 stycznia 2012 Karolina Paryz napisała:

zapraszam na bloga o Paryzu, Francji, podrozach i gotowaniu :)

http://polka-w-paryzu.blogspot.com
http://girl-in-paris-france.blogspot.com/