luty26

Ryba Zapiekana z Brokułem i Szpinakiem

dodano: 26 lutego 2010 przez tanika


  Bardzo smakowite danie,brokuły i szpinak wspaniale sie łaczą z ryba, pomidorami i serem - całość wyśmienita!Fajny sposób na zdrowe i kolorowe danie! 

SKŁADNIKI:

6 filetów pangi lub morszczuka

250 g świeżego szpinaku

1 brokuł

100 g żółtego sera

2 duże pomidory

3 ząbki czosnku

2 łyżki masła  

Fit Up ziłowa przyprawa Kamisa

sok z cytryny

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Brokuł zalać wodą i zagotować,odcedzić i podzielić na różyczki.Szpinak umyć osuszyć.Na patelni rozgrzać masło i wyłożyć szpinak,dusić 3min.,dodać pokrojony w plasterki czosnek,doprawić solą i pieprzem,wymieszać.Dno żaroodpornego naczynia posmarowac odrobinką masła,dookoła wyłożyć brokułami,w środek wyłożyć szpinak z czosnkiem(zdjącie 3). 

 Rybę rozmrozić,umyć i osuszyć,skropić sokiem z cytryny,posypać ziołowa przyprawą,solą i pieprzem - wyłożyć na szpimnak i brokuły.Pomidory umyć i pokroić w plastry,opruszyć pieprzem i wyłożyc na rybę (zdjęcie 2).Ser pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarcę i wyłożyć na góre - wstawić do nagrzanego na 190C piekarnika,piec 20min,aż ser się zazłoci.Pokrić na porce i odrazu podawać.Gotowe!

SMACZNEGO!!!

 

 


photo
Ryba zapiekana z brokułem i szpinakiem: Ukrojona porcja zpiekanki - pyszniasta:-) Zdjęcie pochodzi z notki Ryba Zapiekana z Brokułem i Szpinakiem


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy