luty27

Kanapki z Tuńczykiem i Pastą z Awokado

dodano: 27 lutego 2010 przez tanika


 

 Awokado jest bardzo pyszne i treściwe,z pewnością zastępuję masło,ale również ma wspaniały smak,doprawione oliwa z oliwek i sokiem z cytryny jest wspaniałym dodatkiem do ryb i mięs.Ja gustuję w żytnim pieczywie,mąż i dzieci jedza paste na białych kromkach - jest smakowita!!!

SKŁADNIKI:

1 dojrzałe awokado

3 - 5 łyżek soku z cytryny

3 łyżki oliwy Extra Virgine  

1 puszka tuńczyka w sosię własnym

1 łyżeczka przecieru pomidorowego 

pieczywo ulubione

koperek

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

  Awokado obrać ze skórki,wyjąć pestkę,miąż rozetrzeć widelcem,dodać oliwę,sok z cytryny,sól i pieprz do smaku - wymieszać wszystko na jednolitą pastę.

 Tuńczyka rozdrobnić widelcem i wymieszać z sosem,dodać przecier pomidorowy,sól i pieprz do smaku - wymieszać.

 Na pieczywo nakładać pastę z awokado,tuńczyka i dekorowac koperkiem,odrazu podawać.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Kanapki z tuńczykiem i pasta z awokado: Ja uwielbiam z żytnim chlebem - pycha!!! Zdjęcie pochodzi z notki Kanapki z Tuńczykiem i Pastą z Awokado


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy