luty27

Mięsne Trójkąty

dodano: 27 lutego 2010 przez tanika


 

 Przygotowuję je z ciasta francuskiego i mielonej wieprzowiny,można również,dać inne mięsko lub warzywa - są chrupiące i pyszne!

SKŁADNIKI:

1 opak. ciasta francuskiego

350 g mięsa mielonego

1 cebulka

1 łyzeczka majeranku

1 łyżeczka lubczyku  

1 pęczek szczypiorku

1 białko

olej do posmarpowania

sól i pieprz 

 

PRZYGOTOWANIE:

 Mięso mielone podsmażyć z pokrojoną w kosteczkę cebulką,doprawić solą i pieprzem,ziółami - zmiksować na gładką masę,dodać pokrojony szczypiorek - ostudzić.

 Ciasto francuskię pokroić na równe kwadraty,na środku każdego wykładać farsz mięsny,rozprowadzić delikanie (by nie wychodził na brzegi,bo sie nie skleją!)jeden brzeg posmarować białkiem,złożyć na półi dociskać widelcem brzegi,by się skleiły.Wyłożyć trójkąciki na posmarowaną olejem blaszkę,górę też posmarować cieńko olejem (można smarować tylko białkiem,będą bardziej suche i mniej tłuste!) - wstawić do nagrzanbego na 180C piekarnika,piec 25-30min,na złoty kolor,odrazu podawać.Gotowe!

 SMACZNEGO!!!

 

 

 


photo
Mięsne Trójkąciki: Można,również,smarować białkiem,wtedy są bardziej suche! Zdjęcie pochodzi z notki Mięsne Trójkąty


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy