Spagetti z tuńczykiem jest bardzo pyszne,dodatek kaparów podkreśla smak i aromat dania!
SKŁADNIKI:
200 g spagetti
250 g tuńczyka w sosię własnym
1 cebula
2 duże pomidory
1/2 szklanki soku pomidorowego
1 łyzka kechupu
1 łyżka przecieru pomidorowego
3 ząbki czosnku
2 miękie topione serki po 100g
1 pęczek pietruszki
2 łyżki oleju
3 łyżeczki kaparów
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Spagetti ugotowac,według przepisu na opakowaniu,al dente.
Na patelni rozgrzać olej,wyłożyc pokrojoną w kosteczkę cebule,smażyc 2min.dodać pokrojony w plasterki czosnek,wyłożyc tuńczyka z sosem,wlać sok pomidorowy,dodać przecier i kechup,opruszyć sola i pieprzem - dusić,ciągle mieszając,przez 6min.
Pomidory sparzyc wrządkiem,zanurzyć w zimnej wodzie i zdjąć skórki,pokroić w drobną kostkę i dodać do sosu,posypać posiekaną pietruszka(odrobinę zostawić do posypania dania) i dusić na wolnym ogniu jeszcze 6-8min.
Serki topione drobno pokroić lub połamać pelcami( szybciej się rozpuszczą!),dodać do sosu,dusić do całkowitego rozpuszczenia się,doprawić do smaku sola i pieprzem - sos wymieszać ze spagetti.Na talerze wyłożyć porcje spagetti z tuńczykiem,posypać kaparami i natką pietruszki lub bazylii,odrazu podawać.Gotowe!
SMACZNEGO!!!
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto
Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto
Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy
Śledź bloga: RSS Dodaj do ulubionych blogów