marzec1

Roladki z Serem Preśniowym i Pire Ziemniaczane

dodano: 1 marca 2010 przez tanika


 Ja gustuję w pleśniowych serach różnych rodzajów,lubię je dodawać do sałatek,jeść z winogronami  jako koreczki i też smakuję w roladkach mięsnych.Dodaję Lazur z zielonkawą pleśnią,ale jeśli nie lubicię tak ostrych smaków pleśniowego sera,można zastąpić go Camembertem,jest delikatniejszy:-)

SKŁADNIKI:

1 kg ziemniaków

4 kotlety wieprzowe

150 g pleśniowego sera

2 jajka 

200 g śmietany 18%

bułka tarta do panierki

mąka do panierki

olej do smażenia

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Ziemniaki obrać i zalać wodą,gotować na wolnym ogniu do miękośći.

 Mięso rozklepać bardzo cieniutko,aby nie powstały dziurki,bo wycieknie ser,opruszyć solą i pieprzem (pamiętajmy iż ser jest dośc słony!).Ser pleśniowy rozdrobnić widelcem na małe kawałeczki,można dodać zioła do smaku.Na platy mięsa do połowy nakładać ser i zawijać ciasno,podwijając boki (zdjęcie 3).Tak przygotowane roladki panierować w mące,rozkłuconym jajku i w bułce tartej - smażyć na głębokim oleju,mocno nagrzanym.

 Ziemniaki odcedzić,dodać śmietankę i zgnieść na jednolite pire.Na talerze nakładac pire i usmażone roladki - podawać z surówką lub ogórkami korniszonymi.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Roladki z serem pleśniowym i pire ziemniaczanym: Takie pyszne "pleśniowe" roladki:-) Zdjęcie pochodzi z notki Roladki z Serem Preśniowym i Pire Ziemniaczane


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
tr-kolczyki 1 marca 2010 tr-kolczyki napisała:

Hm.. :) może być dobre.. :)


zgłoś
tanika 2 marca 2010 tanika napisała:

Tak!Jest pyszne,zwłaszcza dla gurmanów "pleśniaków":-)