marzec4

Złote Skrzydełka

dodano: 4 marca 2010 przez tanika


 Uwielbiam pieczone lub grilowane skrzydełka,bo mają wspaniały i delikatny smak,a mięso jest chude!Do tych przyrządzonych w piekarniku dodaję odrobinę przyprawy Kotanyi Texas-Grill (zdjęcie 3),poniewarz dodaje wspaniałego aromatu dymu,i skrzydełka smakują jakby pieczone na węglu :-)

SKŁADNIKI:

1 kg skrzydełek kurczaka

3 łyżki przyprawy Kotanyi Texas-Grill

2 łyżeczki słodkiej papryki 

1 łyżeczka ostrej papryki

1 łyżeczka majeranku 

1 łyżeczka sproszkowanego imbiru 

2 ząbki czosnku

3 łyżki oleju

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Skrzydełka dokładnie umyć,włożyć do miski,posypać przyprawami,dodać zmiażdżony czosnek,wszystko dokładnie wymieszać,by skrzydełka zostałe pokryte marynata (zdjęcie 2),włożyć do lodówki na 3-6godzin.

 Piekarnik nagrzać do temperatury 220C.Skrzydełka wyłożyć na blaszkę skropić dokładnie olejem i wstawić do piekarnika - piec 15min.zmnięjszyć temperaturę do 180C i piec jeszcze 20-25min.,na złoty kolor.Podawać z pieczywem i warzywami.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Złote skrzydełka: Upieczone - chrupiące,a w środku delikatne mięsko:-) Zdjęcie pochodzi z notki Złote Skrzydełka


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Konto usunięte 4 marca 2010 Konto usunięte napisała:

robię podobne:) są pyszne i polecam wszystkim.


zgłoś
tanika 5 marca 2010 tanika napisała:

Zgadza się,warte polecenia:-)Pychota!