marzec6

Czerwona Jajecznica

dodano: 6 marca 2010 przez tanika


 Jajecznica z dodatkiem mięsa mielonego,pomidora i papryki czerwonej - treściwe śniadanko i bardzo smakowite danie,z pieczywem posmarowanym masełkiem lub serkiem smakuję wysmienicie:-)

SKŁADNIKI:

200 g mielonego mięsa wieprzowego

4 jajka

1 duży pomidor

1 czerwona papryka

2 łyżeczki kechupu 

2 łyżki oleju

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Mięso mielone podsmażyc na oleju,doprawić kechupem,solą i pieprzem do smaku.

 Pomidor i paprykę umyć,oczyścić.Pomidor sparzyć wrządkiem,zanurzyć do zimnej wody i zdjąć skórkę,pokroić w dużą kostkę.Paprykę pokroić w drobną kosteczkę,wyłożyc na mięso i podusić 5min. 

 Jajka wybić na mięso,energicznie mieszając,by wszystkie składniki się połączyły,wyłożyc pomidory - mieszając delikatnie  smażyć jeszcze 5min.Doprawić do smaku sola i pieprzem.Podawac z pieczywem.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Czerwona jajecznica: Uwielbiam z żytnim pieczywem i masełkiem - pychota:-) Zdjęcie pochodzi z notki Czerwona Jajecznica


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
whisper2 6 marca 2010 whisper2 napisała:

takiej to jeszcze nie robiłam:)


zgłoś
tanika 6 marca 2010 tanika napisała:

Spróbuj!A napewno Ci zasmakuję:-)