marzec14

Jajecznica ze Smietaną

dodano: 14 marca 2010 przez tanika


 Ta jajeczniczka ma bardzo delikatną konsystencję i śmietankowy smak - dzieci wręcz zajadaja się nią,ja ją też bardzo uwielbiam:-)

 

SKŁADNIKI:

4 jajka

4 łyżki śmietany

3 łyżki masełka 

1 pomidor

sól i pieprz  

 

PRZYGOTOWANIE:

 Jajka delikatnie roztrzepac ze śmietanką,by się połączyły,ale nie ubijać!.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Na patelni rozpuścić masło,wylać jajka ze smietaną i smażyc,ciągle mieszając, na wolnym ogniu,by masło nie przepaliło sie,aż jajko zetnie się,według smakowych upodobań,ja robię pół miękie.Podawać z pokrojonym pomidorem lub innymi warzywami i pieczywem.Gotowe!

SMACZNEGO!!!

 

 


photo
Jajecznica ze śmietaną: Podaję na sałacie i z pomidorem,uwielbiam na półmięko :-) Zdjęcie pochodzi z notki Jajecznica ze Smietaną


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy