marzec15

Ragu Ziemniaczane

dodano: 15 marca 2010 przez tanika


  Pyszne danie jednogarnkowe - połączenie ziemniaków,marchewki i miesa,doprawione i duszone nabiera wysmienitego smaku!

 

SKŁADNIKI:

1 kg ziemniaków

1 kg karkówki wieprzowej

1 cebula

2 marchewki

1 kostka mięsna 

3 łyżki oleju 

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Ziemniaki obrać,umyć i pokroić na małe kawałki.

 Mięso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić w kostke.Na patelni rozgrzać olej,wyłożyć mięso i smażyc na ostrym ogniu,czas od czasu mieszając,ok 15-20min., na złoty kolor,pod koniec smażenia dodać obraną i pokrojoną w plasterki cebule,podusic parę minut.Obrać i umyć marchewke,pokroić ją w plasterki.

 Mięso,marchewkę  i ziemniaki włożyc do garnka ,zalać zimną wodą,dodać kostkę,pieprz i sól do smaku - gotować na wolnym ogniu,czas od czasu mieszając,aż mięso bedzie się rozpływać w buzi,ok 45-50min.Podawać z kiszonym lub korniszonym ogórkiem.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Ragu ziemniaczane: Podaję z ogórkami - pycha:-) Zdjęcie pochodzi z notki Ragu Ziemniaczane


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy