marzec17

Karmelizowane Podudzia

dodano: 17 marca 2010 przez tanika


 Wspaniały słodkawy smak drobiu - podane z pieczywem i surówka sąpysznym daniem:-)

 

SKŁADNIKI: 

1 kg podudzi z kurczaka

3 łyżki kechupu ostrego

1 łyżeczka carry

3 łyżki morelowego dżemu

1 łyżka brązowego cukru 

1/2 łyżeczka pieprzu Cayenne

2 łyżeczki przyprawy Warzywko  

3 łyżki oleju 

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Podudzia umyć i osuszyć,włożyć do naczynia posypać Warzywkiem,cayenne,carry,dodać kechup,sól i pieprz do smaku - dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na,conajmniej,3godziny.

 Piekarnik nagrzać do 200C.Podudzia wyłożyć na blaszke skropić olejem i piec w tej temperaturze 15min. - wyjąć z piekarnika.Zmniejszyć temperaturę na 180C.Dżem wymieszać z brązowym cukrem,posmarować mieszanką podudzia z góry - wstawić do piekarnika i piec 10-12min.,aż się zazłocą,odrazu podawać z surówką i pieczywem.Gotowe!

SMACZNEGO!!!

 


photo
Karmelizowane podudzia: Pyszne podudzia o słodkawym posmaku:-) Zdjęcie pochodzi z notki Karmelizowane Podudzia


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
whisper2 18 marca 2010 whisper2 napisała:

przepysznie wygląda:) :)


zgłoś
tanika 18 marca 2010 tanika napisała:

Są takie pyszne,z delikatną slodką nutką :-)


zgłoś
Karolina Paryz 24 stycznia 2012 Karolina Paryz napisała:

zapraszam na bloga o Paryzu, Francji, podrozach i gotowaniu :)

http://polka-w-paryzu.blogspot.com
http://girl-in-paris-france.blogspot.com/


zgłoś
emisia8 30 stycznia 2013 emisia8 napisała:

Już wiem, co będzie w niedzielę na obiad :) Zapraszam na mojego bloga emilia-kosmetyki.blogerki.pl