marzec18

Biała Zupa Rybna

dodano: 18 marca 2010 przez tanika


 Zupka z filetów mrozonej ryby - delikatny smak,dodatek warzyw nadaje kolorów,zabielana śmietanką jest bardzo pyszna i przy tym bardzo szybko sie gotuję :-)

 

SKŁADNIKI:

4-5 filetów mrożonego mintaja

3 ziemniaki

2 marchewki

1 duży por 

150 g śmietanki do zup 

1 kostka warzywna

2 liście laurowe

1 pęczek koperku

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

  Rybę rozmrozić i pokroić w dużą kostkę.Zagotować 2 l wody z dodać kostkę i liść laurowy.Ziemniaki i marchewke obrać,umyć i pokroić - ziemniaki w kostkę,marchewkę w plasterki,włozyc do bulionu gotować 15min.Por oczyścić,białą część pokroić w plasterki,dodać do zupy,włożyć rybe i gotować 10min.Zabielić zupke śmietanką,zagotować, wyłączyc i odrazu podawać posypaną koperkiem.Gotowe!

SMACZNEGO!!!

 


photo
Biała zupa rybna: Podaję posypaną koperkiem - pycha:-) Zdjęcie pochodzi z notki Biała Zupa Rybna


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Konto usunięte 18 marca 2010 Konto usunięte napisała:

mmmm pycha,uwielbiam zupe rybna mojego taty,a najlepsza jak sam złowi rybki .


zgłoś
tanika 18 marca 2010 tanika napisała:

O tak!Ze świeżo złowionej rybki to dopiero smakowita zupa lub bulion - pychota!!!


zgłoś
whisper2 19 marca 2010 whisper2 napisała:

Przepięknie wygląda:) :)


zgłoś
tanika 20 marca 2010 tanika napisała:

I jest bardzo smaczna Whisper2 :-)