marzec27

Udka z Ostrą Nótką

dodano: 27 marca 2010 przez tanika


 Udka są marynowane conajmniej 4 godziny przed pieczeniem,to pozwala marynacie wnikną i nada wspaniałego smaku miesu - aromatyczne i z chrupiącą skórką,pychota!!!

 

SKŁADNIKI:

6 udek 

3 łyżki pasty pomidorowej 

2 łyżki oliwy

3 ząbki czosnku

1 łyżeczka startego imbiru

2 łyżeczki przyprawy typu Kucharek

1 mała papryczka chili 

olej do smażenia

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

  Mięso umyc i osuszyc papierowym ręcznikiem,włożyc do miski,dodac paste pomidorową,zmiażdżony czosnek,oliwę,imbir i drobno posiekaną papryczkę chili,posypac przyprawą i dokładnie wymieszac,by mięso w całoci  pokryło się marynatą - szczelnie owinąc folią i wstawi do lodówki na 4-6godzin.

 Piekarnik rozgrzac do temp.220 C.Udka wyłoży na blaszke,skropic z góry odrobiną oleju,opruszyc solą i pieprzem,do smaku i wstawic do piekarnika - smażyc 15min.,po tym czasię zmniejszy temperaturę na 200 C i piec jeszcze 15-20min.,na zoty kolor.Odrazu podawac, z pieczywem,ryżem  lub ziemniakami.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Udka z ostrą nótką: Piekne i złote,chrupiące udka:-) Zdjęcie pochodzi z notki Udka z Ostrą Nótką


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy