marzec29

Zupa z Uszkami

dodano: 29 marca 2010 przez tanika


 Warzywna zupka jest bardzo łatwa w przygotowaniu i smaczna,lekka.Dodaję do niej uszka z grzybami lub mięsem - zależy od nastroju:-)

 

SKŁADNIKI:

2 marchewki

1/2 szklanki groszku zielonego

1/2 szklanki kukurydzy z puszki

1 sklanka zielonej fasolki szparagowej

1 op. uszek

2 kostki bulionowe 

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Zagotować 3l wody z kostkami bulionowymi,włożyć pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę,dodać mrożony groszek,obraną i pokrojona w kostkę marchewke - gotować na wolnym ogniu 20min.

 W osobnym naczyniu zagotować wodę ze szczyptą soli - włożyć uszka,mieszać czas od czasu,gdy się zagotują,wyłączyć i zostawić pod przykryciem 3min.,po tym czasię odcedzić,włożyć uszka do zupy.Dodać kukurydzę z puszki - gotować 5min.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Gotowe!

SMACZNEGO!!!


photo
Zupa z uszkami: Można posypać zupę ulubionymi ziołami :-) Zdjęcie pochodzi z notki Zupa z Uszkami


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Karolina Paryz 24 stycznia 2012 Karolina Paryz napisała:

zapraszam na bloga o Paryzu, Francji, podrozach i gotowaniu :)

http://polka-w-paryzu.blogspot.com
http://girl-in-paris-france.blogspot.com/