kwie.26

Serduszka w Sosie Smietanowym

dodano: 26 kwietnia 2010 przez tanika


 Dziś proponuję pyszne danie z podrobów,czyli serc drobiowych,ze śmietanką.Marchewka i zielony groszek wyśmienicie się komponują ze smakiem serc.Podaje z kasza jęczmienną,ale można również z ryżem,greczaną kaszą lub ziemniakami - według uznania,smakuję zawsze pysznie!!!

 

SKŁADNIKI:

700 g serc drobiowych

500 g mrożonego groszku z marchewką

250 g śmietany 18% 

1 kostka bulionowa

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 Serca oczyścić i umyć dokładnie,zalać 1,5l wody,dodać kostkę rosołową i gotować ok.35-50min.,aż będą miękie.Następnie dodać zamrożoną marchewkę i zielony groszek - gotować 10-15min..Pod konieć gotowania wlać śmietanę,wczesniej wymieszaną z gorącym sosem (by się nie zwarzyła),wlewać cieńkim strumieniem,ciągle mieszajac,zagotowac,doprawić do smaku solą i pieprzem.

  Kaszę ugotować według wskazówek na opakowaniu.Porcję kaszy polać sosem,posypać zieleniną i odrazu podawac.Gotowe! 

SMACZNEGO!!!

 

 


photo
Serduszka w sosie śmietanowym: Podaję z jęczmiennną kaszą - pycha:-) Zdjęcie pochodzi z notki Serduszka w Sosie Smietanowym


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
whisper2 27 kwietnia 2010 whisper2 napisała:

wyglądają fajnie:) ale u mnie francuskie pieski nie ruszą...


zgłoś
tanika 27 kwietnia 2010 tanika napisała:

Tak to czasmi jest:-)Ale pyszne są faktycznie:-)


Pokaż pozostałe komentarze 1 ›
zgłoś
renia123mala 18 listopada 2012 renia123mala napisała:

Na pewno smaczne, zdrowe i pożywne, to co tygryski lubią najbardziej:)


zgłoś
slena1986 27 kwietnia 2013 slena1986 napisała:

Wygląda przepysznie:D Spróbuję zrobić.