Notując

marzec8

Sałata Na Słodko

dodano: 8 marca 2010 przez tanika


 Ulubiona sałatka mojego meża:-)Ja wole słoną wersje,ale ta jest też bardzo pyszna i ciekawa w smaku:-)Bardzo szybko ją przyrządza się!  SKŁADNIKI: 1 główka sałaty lodowej 1 szklanka śmietany 18% 3 łyżki cukru szczypta soli   PRZYGOTOWANIE:  Sałatę umyć,osuszyć i potargać na małe kawałki.  Smietanę wymieszać z solą i cukrem,odstawić...



marzec8

Życzenia !!!

dodano: 8 marca 2010 przez tanika


Moi,Kochani,wszystkiego najlepszego życzę w Dniu Kobiet!!! Dużo szczęścia i uśmiechów! Spełnienia marzeń i postanowień! Radości z życia i codzienności! Miłości czystej i bezgranicznej! Zdrowia i szcześcia kryształowego! Dużo przyjemności,co kolwiek znaczą:-) Pieknych prezentów i kwiatów!!! Z uszanowaniem, Tanika!!!  



marzec8

Sałatka Owocowa

dodano: 8 marca 2010 przez tanika


 Pyszna i słodziutka,pokrojone owoce podane z rureczkami dzieciom smakują o wielę lepiej jak zwykłe:-)Z dodatkiem miodu i cynamonu nabierają wspanialego aromatu - pyszny i zdrowy deserek! SKŁADNIKI: 2 banany 2 kiwi 1 duża pomarańcza 10 białych winogronów 10 czerwonych winogronów  1 gruszka 5 łyżek soku z cytryny 3 łyżki miodu płynnego 2 łyżeczki...



marzec7

Młode Ziemniaczki z Kotletem Tradycyjnym

dodano: 7 marca 2010 przez tanika


   Z niecierpliwością czekałam na młode ziemniaki,uwielbiam ich smak i właśnie dziś na obiadek już serwowałam młode ziemniaczki z duszonym w masełku koperkiem - proste danie,a takie smakowite,podane z tradycyjnym kotletem sa mega pożywne:-) SKŁADNIKI: 1 kg młodych ziemniaczków 150 g masła 2 pęczki koperku  4 plastry kotletu 2 jajka mąka i bułka...



marzec6

Czerwona Jajecznica

dodano: 6 marca 2010 przez tanika


 Jajecznica z dodatkiem mięsa mielonego,pomidora i papryki czerwonej - treściwe śniadanko i bardzo smakowite danie,z pieczywem posmarowanym masełkiem lub serkiem smakuję wysmienicie:-) SKŁADNIKI: 200 g mielonego mięsa wieprzowego 4 jajka 1 duży pomidor 1 czerwona papryka 2 łyżeczki kechupu  2 łyżki oleju sól i pieprz   PRZYGOTOWANIE:  Mięso mielone...



marzec5

Spagetti Marine

dodano: 5 marca 2010 przez tanika


 Znów delektuję sie owocami morza,dziś ze spagetti i warzywami,kiełkami,jest dosyć ciężko je kupić,ale w zdrowej żywności są dostępne świeże,lub wychodować z nasionek na parapecie,mi rosły 5dni :-),pędy bambusa"zapałki" ,polane sokiem limonki - niebo w buzi:-) SKŁADNIKI: 500 g mieszanki morskiej 2 matchewki  1/2 selera 1 papryka czerwona 1...



marzec5

Kolorowa Sałatka

dodano: 5 marca 2010 przez tanika


 Warzywne sałatki bardzo lubię,poniewarz można je podawać do dań mięsnych,rybnych i do ziemniaków,jeść tylko z pieczywem lub same - porcjia witamin i minerałów zapewnia zapotrzebowanie organizmu.Pyszne i zdrowe,no i takie kolorowe:-) SKŁADNIKI: 1 papryka czerwona 1/2 główki sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewki 1 duży pomidor 1 cebulka czerwona 3 łyżki majonezu 2...



marzec4

Złote Skrzydełka

dodano: 4 marca 2010 przez tanika


 Uwielbiam pieczone lub grilowane skrzydełka,bo mają wspaniały i delikatny smak,a mięso jest chude!Do tych przyrządzonych w piekarniku dodaję odrobinę przyprawy Kotanyi Texas-Grill (zdjęcie 3),poniewarz dodaje wspaniałego aromatu dymu,i skrzydełka smakują jakby pieczone na węglu :-) SKŁADNIKI: 1 kg skrzydełek kurczaka 3 łyżki przyprawy Kotanyi Texas-Grill 2 łyżeczki...



marzec4

Zupa Borowikowa

dodano: 4 marca 2010 przez tanika


 Ta zupka jest lekka i bardzo aromatyczna,borowiki dają niepowtarzalny smak,a w zestawieniu z fasolką i ziemniakami jest sycąca.Można też dodać do niej łyżkę śmietany przy podaniu,ale ja lubię klarowną:-) SKŁADNIKI: 50 g suszonych borowików 150 g fasoli białej 3 marchewki 3 ziemniaczki 2 rosołowe kostki grzybowe 2 liście laurowe sól i pieprz   PRZYGOTOWANIE:...



marzec3

Pyszne Zielone Herbatki:-)

dodano: 3 marca 2010 przez tanika


 Uwielbiam zieloną herbatę i dla tego pije ją rano - na przebudzenie,w południe na pobudzenie i po kolacji na relaks:-)  Herbata zielona ma tą zalete,że potrafi pobudzać i ,również,uspokajać,a zależy to od sposobu zaparzania.Pobudzająco działa cherbatka zalana gorącą,nie wrzącą!,wodą i parzona pod przykryciem 2-3min.Natomiast parzona 5-6min. staje się relaksująca...